Tamps bij de Goudsespellendag

De Goudse Spellendag is een initiatief van Spelgroep Gouda (The Wanderers of Light) in samenwerking met de Goudse spellenwinkels Simtasia en De Goudse Spellenwinkel.

Goudse Spellendag
De Goudse Spellendag is een initiatief van Spelgroep Gouda (The Wanderers of Light) in samenwerking met de Goudse spellenwinkels Simtasia en De Goudse Spellenwinkel.

SPELEN
Doel van de spellendag is zoveel mogelijk mensen in aanraking laten komen met ‘het betere spel’. Dat kan vervolgens variëren van traditionele spellen, sterk thematische spellen, spellen waarin tactiek, strategie of onderhandelingen de boventoon voeren tot wargames en Role Playing Games. De spellenwinkels en de spelgroep zorgen voor voldoende demo-spellen en zorgen voor uitleg. Daarnaast mag iedereen natuurlijk zijn eigen favoriete spel meenemen en medespelers vinden.

AUTEURS EN UITGEVERS
Naast de aanwezige demo-spellen zijn ook auteurs en uitgevers aanwezig om hun eigen spel te promoten. Grijp je kans en versla de maker van je favoriete spel of speel een nieuw spel met uitleg uit eerste hand. Heb je zelf een spel ontwikkeld of ben je daar mee bezig? Neem contact op met de organisatie en wij zorgen dat je een tafel toegewezen krijgt.

PROBEREN
Daarnaast kan je eens iets nieuws proberen. Speciaal voor nieuwe spelers zijn er bijvoorbeeld introductie sessies in Role Playing Games, een speciaal soort spel dat zonder bord maar met veel fantasie en dobbelstenen gespeeld wordt. Dit kan je een beetje vergelijken met een groep spelers de rollen op zich nemen zoals in een boek of film (bijvoorbeeld The Hobbit). De spelleider schetst de situatie en de spelers moeten hun keuzes maken binnen die situatie. Uitdagingen en conflicten worden opgelost met de dobbelstenen. Of probeer eens een wargame, waarbij een slag wordt nagespeeld uit een min of meer bekende oorlog.

FANTASY EN SCI-FI
Omdat Fantasy en Science Fiction 2 hoofdthema’s zijn in spellenland en in de spelgroep, maken we ook regelmatig een cross-over en hebben we een auteur of illustrator van boeken uit dit genre te gast. Maak een praatje en laat je boek signeren met persoonlijke boodschap.

TOERNOOIEN
Naast de vriendschappelijke spellen zijn er ook toernooien. Hier wordt met het mes op tafel gespeeld (een heel klein mesje weliswaar; het gaat nog steeds om de gezelligheid!) om een mooie prijs en/of titel te winnen.

KOPEN
Uiteraard bestaat de mogelijkheid om je nieuwe favoriete spel gelijk te kopen of om gewoon eens te snuffelen tussen de spellen die aangeboden worden door de auteurs en de aanwezige spellenwinkels.

GRATIS
En het beste van allemaal… De toegang is volledig gratis!!! Dit maakt van de Goudse Spellendagen de grootste gratis Spellenbeurs van Nederland!

http://www.goudsespellendag.nl