Tamps op Ducosim Winterbeurs

De Ducosim Winterbeurs. Weer vol met spellen en zoals gewoonlijk op de Winterbeurs een gorte Spellenveiling! Kom eens naar een Ducosim spellenbeurs en speel mee met ruim 500 andere spelers.
Als Ducosimlid mag je gratis naar binnen, de entree voor niet-leden bedraagt €7,-. Onder de 12 jaar is de entree altijd gratis

Wat is Ducosim

Ducosim is al sinds 1976 de enige en grootste Nederlandse Spellenvereniging. Ducosim richt zich op spellen in de brede zin van het woord. Zij promoot het spelen van spellen en steunt daarbij ook de kleinere lokale spellenverenigingen. Ducosim heeft zich toegelegd op spellen die unplugged (zonder stroomdraadje) worden gespeeld en biedt op deze manier een thuis voor spelers van bordspellen, kaartspellen, rollenspellen, verzamelspellen en conflictsimulatiespellen (wargames) met en zonder miniatuurtjes.

Ducosim is ontstaan uit de behoefte van een aantal spelers van conflict-simulaties. Dit type spellen kwam in het begin van de jaren zeventig naar Nederland. In deze spellen is het de bedoeling om veldslagen uit de geschiedenis na te spelen op een speelveld met behulp van papieren fiches en uitgebreide diepgravende regels. Het doel is op zich niet om te winnen, maar om deze veldslagen na te spelen en te bestuderen.

De spelers van deze conflict-simulaties zochten naar een manier om samen te komen en onderling contact te houden. Zo werd dus Ducosim op gericht. De naam staat voor DUtch COnflict SIMulation association (vereniging).

Al snel werden ook ander soort spellen gespeeld op de spelavonden, spellen als Diplomacy en Civilisation. Later kwamen daar rollenspellen, nog meer bordspellen en verzamelkaartspellen bij.

Wat ooit dus begon als een kleine vereniging gericht op één soort spellen is ondertussen uitgegroeid tot een grote algemene spellenvereniging.
Al jaren geeft Ducosim haar eigen spellentijdschrift uit, de Spel!, het enige in zijn soort in Nederland. Daarnaast organiseert Ducosim jaarlijks vier grote spellenbeurzen. Deze gezellige en drukbezochte spellendagen geven volop de mogelijkheid om nieuwe spellen uit te proberen, aan toernooien deel te nemen, spellen aan te schaffen en andere spellenliefhebbers te ontmoeten.

Ducosim is ook op andere terreinen aktief. Zo is zij verantwoordelijk voor de Nederlandse Spellenprijs de enige Nederlandse juryprijs voor het beste Nederlandse spel. Ducosim is ook te vinden op alle grote spellenbeurzen van Nederland.
Kom eens naar een Ducosim spellenbeurs en speel mee met ruim 500 andere spelers. Wij zorgen voor de spellen en de spelleiders, de bezoeker hoeft alleen een goede stemming en interesse voor spellen mee te brengen. Als Ducosimlid mag je gratis naar binnen, de entree voor niet-leden bedraagt €7,-. Onder de 12 jaar is de entree altijd gratis
http://www.ducosim.nl